loading

Telefon: 0733 938 200

Email: contact@proconfortgrup.ro

Firma Proconfort Instal Design este autorizata ANRE pentru proiectarea, executia, verificarea si revizia instalatiilor de gaze. Este compusa din peste 20 de angajati profesionisti, instalatori de gaze, ingineri pentru proiectarea retelelor de gaze si angajati responsabili cu suportul clientilor

Ce detector de gaze alegi atunci cand trebuie sa instalezi un detector de gaze ? Trebuie sa tii cont de tipul aparatului, al senzorilor, nivelul de alarma si alte aspecte importante.

Primul detaliu care te intereseaza este sensibilitatea senzorului, care poate fi cuprinsa intre 5% – 20%. Cel mai bun detector de gaze te avertizeaza de la primele semne de scapari de gaze care ar putea sa puna in primejdie siguranta familiei tale.

Un alt detaliu important este volumul alarmei. Aceasta trebuie sa fie suficient de puternica pentru a fi auzita cu usurita, daca este necesar.

Un alt aspect de care trebuie sa tii cont este durata de viata a unui senzor de gaze deoarece senzorul va trebui inlocuit dupa o anumita perioada de timp.

Avantajele Sistemului Wireless

Montare unui detector gaze fara fire se poate realiza pentru asociatii de proprietari dar si pentru instalatii individuale de utilizare.

Daca se foloseste sistemul wireless se evita strapungerea planseelor casei scarii pentru a trece cu cablul electric;

Daca se foloseste sistemul wireless se evita spargerea peretilor de pe casa scarii catre apartamente pana in bucatarii pentru legarea senzorului de gaze;

Daca se foloseste sistemul wireless se evita costul cu obtinerea avizului MLPAT pentru spargerea planseelor.

Montare detector gaze fara fire pentru asociatii de proprietari

La fiecare electrovalva se conecteaza un reciever care primeste semnalul de la senzori. Acesta trebuie alimentat la o sursa de curent permanenta.
In fiecare apartament cu geam termopan la bucatarie se monteaza cate un senzor wireless prin racordarea la o priza si pozarea acestuia pe perete, fara sa fie nevoie de sparturi in pereti.
In momentul in care se detecteaza pierderi de gaze, senzorul emite un semnal catre reciever care il capteaza si apoi transmite un impuls catre electrovalva, care face sistarea furnizarii cu gaze.